Интер спечели дербито на 16-ия кръг на Серия А като се наложи с 1:0 над Наполи у дома. Така нерадзурите нанесоха първо поражение на Наполи от началото на сезона в калчото. Хората на Лучано Спалети остават начело в класирането с 41 точки, но вече преднината им е само 5 точки пред Милан и 7 пред Ювентус. Интер е четвърти на 8 точки зад Наполи.

Наполи бе в серия от 11 поредни победи, но тя приключи след гола на Един Джеко в 56-ата минута. Босненецът донесе успеха след прекрасен гол с глава.

Треньорът на Интер Симоне Индзаги имаше на разположение отново Ромелу Лукаку. Белгиецът не беше играл в Серия А от 131 дни, но започна титуляр в атаката заедно с Един Джеко. Световният шампион Лаутаро Мартинес остана на пеката. Титуляри за нерадзурите бяха още Франческо Ачерби в защитата и Матео Дармиян на десния фланг.

Интер започна силно и още в началото Федерико Димарко пропусна. След центриране на Лукаку той стигна до топката на далечната греда, но от малък ъгъл не успя да реализира. Другият халфбек – Дармиян пропусна още по-чиста ситуация. Джеко му поднесе топката, но защитникът не уцели вратата.

Пропуските на Интер продължиха. Барела изведе с пета Лукаку, който от чиста позиция стреля над вратата. Наполи пък контролираше топката повече, но така и не създаде нищо. През първото полувреме нямаше точен удар в мача.

10 минути след паузата Интер поведе. Мхитариян пусна прекрасен пас наляво към Димарко, който центрира като по конец на главата на връхлитащия Един Джеко. Босненецът заби топката в мрежата – неговият 7-и гол за сезона. Джеко е вкарал 6 пъти в кариерата срещу Наполи и има общо 105 гола в Серия А на сметката си. Той реализира във всяка от последните 15 години в някое от големите пет първенства на Европа.

До края Наполи така и не успя да направи нещо интересно. Спалети направи редица смени и пусна в игра Джакомо Распадори, Джовани Симеоне и Ървинг Лосано, но това не донесе нищо. Чак в последната минута Наполи имаше реален шанс за гол. След едно разбъркване в наказателното поле топката се озова у Распадори който стреля силно, но Онана спаси с прекрасен рефлекс.

Това е първо поражение за Наполи в Серия А от 24 април насам, когато Емполи надви хората на Спалети. След това те имаха 14 победи и 2 равенства в първенството. Интер пък е в серия от 3 поредни победи.

ИНТЕР  - НАПОЛИ 1:0

1:0 Джеко 56

Интер: Онана, Шкриниар, Ачерби, Бастони, Дармиан (76 Дъмфрис),Барела, Чалханоглу, Мхитариян (83 Галиардини), Димарко (65 Госенс), Джеко (76 Корея), Лукаку ( 65 Лаутаро Мартинес)

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Рахмани, Ким, Оливейра, Замбо-Ангиса (76 ), Лоботка (85 Симеоне), Желински (65 Распадори), Политано (65 Лосано), Кварацхелия (76 Елмас), Осимен